![]() |
e |
Malzemeler:
•5 adet iri patlıcan,
•200 kadar orta yağlı kıyma,
•1 orta boy kuru soğan,
•2 olgun domates,
•3 adet sivri biber,
•4-5 diş sarımsak,
•Bir tutam maydonoz,
•1/2 çorba kaşığı domates salçası,
•1/2 çorba kaşığı biber salçası,
•1 çorba kaşığı tereyağ,
•Harç için 2 çorba kaşığı, patlıcanı kızartmak için 1 çay bardağı sıvıyağ,
•1 çay kaşığı kekik,
•1 çay kaşığı pulbiber,
•1 çay karabiber,
•Tuz,
Yapımı:
Alaca soyulmuş ve ortasından çizilmiş patlıcanlar tuzlu suda bekletilir. Kurulayıp ayçiçek yağında kızartılır.
![]() |
Kavrulan kıymaya iki kaşık sıvıyağ eklenir. Sırasıyla yemeklik doğranmış soğanı bir iki çevirip, ince doğranmış biber, küçük küp şeklinde doğranmış domates,sarımsak konur, tereyağ ve salçalar ilave edilip birlikte sotelenir. Daha sonra 1/2 çay bardağı kadar su koyarak harcın yoğunluğu giderilip biraz inceltilir. Baharatlar ve maydonozda eklenip ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder