Malzemeler:
•15-20 adet kedidili,(kalıba göre değişiyor ben 17 adet kullandım)
•1 çorba kaşığı neskafe,
•1 su bardağı ılık su,
•İsterseniz kahveye şeker koyabilirsiniz ben koymadım,
Muhallebi:
•2 su bardağı süt,
•2 çorba kaşığı un,
•4 çorba kaşığı toz şeker,
•1 yumurta,
•1 paket vanilya,
•200gr labne peynir,
Üzeri İçin:
•Kakao,
•Çikolata rendesi,
Yapımı:
Kalıp streçle kaplanır.
Süt, şeker, un, yumurta tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alınıp labne ve vanilya konup mikserle çırpılır. Ilımaya bırakılır. Kahve ılıksuda eritilir. Kalıbın tabanına muhallebiden biraz yayılır. Kedidilleri kahveye batırılıp üzerine dizilir.
Bu işlem 3 defa tekrarlanır.
En son streç kapatılıp bozdolabına kaldırılır. Benimki 5 saat bekledi. 1 gece beklerse daha lezzetli oluyor.
Düz bir tabağa ters çevrilip, üzerine kalao elenir. Çikolata rendesi serpilir.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder