20 Mart 2016 Pazar

Ayva Tatlısı


Malzeme:
3 adet ayva,
12 çorba kaşığı toz şeker,(bir parçasına 2 kaşık)
1-2 çubuk tarçın,
10 adet karanfil,
1 su bardağı su,
Üzeri için:
Kaymak, fıstık, ceviz,
Yapımı:
Ayvalar soyulup, ortası temizlenir ve çekirdekleri ayrılır. Tencereye ayva çekirdekleri, karanfil, çubuk tarçın konur. Ayvalar yerleştirilip, üzerine 2 şer kaşık toz şeker eklenir.  Suyuda ilave edilip, çok kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir. Soğuyunca şerbetinden üzerlerine gezdirip kaymağı ve arzuya göre fıstık cevizle servis yapılır.
Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder