29 Mayıs 2016 Pazar

Özbek Pilavı


1 kg kuşbaşı ( dana veya kuzu)
1 kg havuç
2 orta boy soğan
1 baş sarımsak ( ben koymadım budefa)
3 su bardağı pirinç (4 te olur)
1 kaşık tereyağ
3-4 kaşık sıvıyağ
1 kaşık zire baharatı ( çekilmemiş kimyon)
Karabiber, kişniş tohumu

Et 1-2 bardak su ilavesiyle kısık ateşte pişirilir. 

Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda kavrulmaya başlanır. İnce uzun ( jülyen ) kesilmiş havuçlar eklenip kapağı kapatılır. Arada karıştırılır. 

Havuçlar yumuşayınca alınır. 

Etin üzerine alınıp, pirinci ve baharatları konur, sarımsak yıkanıp bütün şekilde malzemenin içine gömülür, suyu da eklenip kaynayana kadar yüksek sonra kısık ateşte pişirilir. 

Kontrol edilip su ilave edilebilir. Pilav piştikten sonra 1 saat dinlendirip servis edilir.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder