🍀Hamur İçin:
🌸250 gr tereyağ, 🌸3.5 su bardağı un,
🌸1 su bardağı pudra şekeri (yarısı üzerine),
🌸3 çorba kaşığı yoğurt,
🌸1 paket kabartma tozu,
🌸1 paket vanilya, 🍀Krema:
🌸1.5 su bardağı süt,
🌸1.5 çorba kaşığı mısır nişastası,
🌸5 çorba kaşığı toz şeker,
🌸2 çorba kaşığı kakao, 🍀Yapımı: Önce krema için nişasta, şeker ve kakao tencerede karıştırılıp yavaş yavaş süt ilave edilir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Soğumaya bırakılır. Tereyağ eritilip soğutulur. Hamuru yoğrulup kısa bir süre dinlendirilir.
İstenilen büyüklükte bezeler alınıp, avuç için de düzleştirilipiçine krema konur ve yuvarlatılıp kapatılır.
Sıcak fırına verilir, 20-25 dakika pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder