25 Mayıs 2016 Çarşamba

İçli Köfte

Malzeme:
3 su bardağı köftelik bulgur,
3 su bardağı su,
2 çorba kaşığı irmik,
1 orta boy patates,(haşlanmış)
2 çorba kaşığı un,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı biber salçası,
1/2 çorba kaşığı domates salçası,
Tuz, pulbiber, karabiber, tozkırmızı biber,
İçi için:
500gr kıyma
5 adet kurusoğan,(ince doğranmış)
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz,
1/2  çorba kaşığı domates salçası,
Tuz, kimyon, karabiber, pulbiber,

Kıyma tavaya alınır suyunu çekince soğan eklenir. Birlikte kavrulur, yağı konur. Baharatlar salça ve ceviz ilave edilir. Soğumaya bırakılır.

Bulguru suyla ıslatıp baharatlar irmik ve salça konur. Biraz yoğrulur. Yumuşamaya başlayınca patates, un, yumurtada eklenip yoğurmaya devam edilir.

 Hamur kıvamına gelince yumurta büyüklüğnde parçalar alınıp iç harçtan konup kapatılır. 





Üzerini geçecek şekilde kızgın yağda kızartılır. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder