Malzeme:
12 yaprak baklavalık yufka,
50gr tereyağ,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı sirke,
1 su bardağı çekilmiş ceviz,
Kızartmak için:
150-200gr tereyağ,
Şerbeti için:
2.5 su bardağı şeker,
2.5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
Yufkayı tam ortasından ikiye kesip 1. kata tereyağlı karışımdan sürülür, ceviz serpilir. 2. katta tam üzerine yerleştirilip aynı işlem yapılr.
İnce baklava oklavasıyla sarılıp, büzdürülür.
Kare borcama dizilir. 12 yaprak aynı şekilde yapılır. Tereyağ kızartılıp köpüğü alınır, kızgın şekilde baklavanın heryerine gezdirilir.
Baklava bu şekilde 1-2 saat bekletilir. Sıcak fırına verip kızartılır.
Soğumuş baklavaya ılık şerbet dökülür.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder