4 Eylül 2017 Pazartesi

Elmalı Kurabiye


🌻Hamuru için

125 gr tereyağ
1 küçük boy çaybardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1/2 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
Yaklaşık 3 -3,5 su bardağı yumuşak bir hamur olucak
İçi🌻2 küçük elma rendesi
1 ymk kaşığı toz şeker
2 ymk kaşığı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın


🌻Elmayı rendeleyip 1-2 dakika tavada çeviriyoruz. Ilıyınca şeker, ceviz ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz. 
Hamurumuzu yoğurup dört eşit parçaya bölüyoruz. Merdaneyle tabak büyüklüğünde açıp rulet veya bıçakla istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Geniş tarafına harcımızdan koyup sigara böreği gibi ama sıkıştırmadan yuvarlıyoruz. Isıtılmış fırında 180 derecede pembe beyaz pişiriyoruz. Ilıyınca pudra şekeri eleyip servis yapıyoruz. 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder