4 Eylül 2017 Pazartesi

Tahinli Çıtır



Malzeme:
12 yaprak baklavalık yufka,
1 su bardağı ceviz,
1 su bardağı tahin,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı sıvıyağ-tereyağ karışımı,
Pudra şekeri,



Yapımı
1. yufkaya fırçayla yağ sürülür. 2. yufkayı üzerine koyup önce yağ, sonra 1 çorba kaşığı tahin, 1 çorba kaşığı şeker, daha sonra ceviz serpilir. 3. yufkadada aynı işleme devam edilir. Sıkıca sararak rulo yapılır. İstenilen uzunlukta kesilip fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. 

Yufkalar bitene kadar 3 defa daha tekrar aynı şekilde hazırlanır. Fırın ısıtmadan direk konur. 150 derecede kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri elenerek servis edilir. 7 den 70 e herkezin sevdiği bir lezzet. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder