4 Eylül 2017 Pazartesi

Katmer Puaça



Malzeme:
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çorba kaşığı kurumaya veya 20 gr yaşmaya,
1 yumurta,  akı hamura, sarısı üzerine,
2 tatlı kaşığı silme tuz,
2 tatlı kaşığı şeker,
Aldığı kadar un,
İçi için,
Tepeleme 2 çorba kaşığı yumuşak tereyağ,
Beyaz peynir- kaşar rendesi,


Maya 1 çay bardağı ılık su ve şekerle eritilir. Yumuşak ele uapışmayan bir hamur yapılır. Hamur 8 bezeye ayrılır.

Her parça tabak büyüklüğünde açılıp tereyağ sürülür. Üst üste konur. 

Merdaneyle açılıp 12 veya 16 parçaya bölünür peynir konup sigara böreği gibi sarılır. 




Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder