5 Eylül 2017 Salı

Fırında Makarna (Beşamel Soslu)


Malzeme:
1/2 paket makarna,
200 gr beyaz peynir,
Beşamel sosu:
1.5 su bardağı süt,
1.5 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı tereyağ,
1 çay kaşığı kabartma tozu,

Üzeri için 1 su bardağı rende kaşar,

Makarna haşlanıp süzülür, doğranmış beyaz peynirle karıştırılır. 

Tereyağ eritilip unla kokusu çıkana kadar hafif kavrulur. Sütü eklenip kaynayınca kabartma tozu konur, kapatılır. Sos makarnanın üzerine eşit miktarda yayılır. 

Kaşar serpilir, 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder