6 Eylül 2017 Çarşamba

Ispanaklı Gözleme


Malzeme:
1 kg un,
1 yemek kaşığı kurumaya,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı tuz,
Ele yapışmayan bir hamur hazırlanır,
İç Harcı:
1/2 ıspanak,
250gr kıyma,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 büyük kuru soğan,
Pulbiber, karabiber,
İç harcın sadece kıyması kavrulmuş, geri kalan çiğden,
Hamur mayalanınca bezelere ayrılır. Oklavayla tavanızın büyüklüğüne uygun açılır. Ispanaklı harç konup kapatılır. Teflon tavada pişirilip tereyağ sürülüp servis yapılır.

Afiyet olsun... Gözlememi göz kararı hazırladım. Yaklaşık ölçü vermeye çalıştım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder