Bamya sevenler için güzel yemek...
Malzemeler:
1 kase kurutulmuş bamya,
1 avuç kurutulmuş domates,
1 avuç kurutulmuş biber,
1 kuru soğan,
1 çorba kaşığı tereyağ,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1/2 çorba kaşığı biber salçası,
Arzuya göre kıyma veya kuşbaşı et,
Yapımı:
İlk önce kurular ayrı ayrı kaynar su konup yumuşatılır.
Sonra üzerine soğuk su gezdirilerek fazla örselemeden yıkanır. Tencerede et kavrulur. Soğan ve 1-2 kaşık sıvıyağ eklenip soğan ölene kadar çevrilir. Tereyağ , kuru biber ve domates ve salçalar konur bir iki daha çevrilir. Yemeğimizin suyu konur. Kaynayınca bamyalar eklenir. 15- 20 dakika kadar pişirilir. Biraz dinlendirip servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder