3 Mart 2018 Cumartesi

Leopar Kurabiye


125gr oda sıcaklığında tereyağ
1küçük çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı mısır nişastası
Kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 3.5 su bardağı un
🍄Kakao hariç bütün malzemeyi karıştırıp kurabiye kıvamı olmadan biraz cıvıkken mandalina büyüklüğünde iki parça alıyoruz.

 Bitanesine 1 çay kaşığı kakao, diğerine 1 tatlı kaşığı kakao koyup ayrı ayrı yoğuruyoruz. Kalan beyaz hamura biraz daha un ekliyoruz. 



Kakaosu az olan açık renkteki hamuru uzunca rulo yapıp koyu olan hamuru merdaneyle açıp, açık renkteki hamuru uzunlamasına koyup resimdeki gibi sarıyoruz. 

Bıçakla kesip beyaz hamurun üzerine yerleştirip fırın kağıdını kapatarak merdaneyle üzerinden geçiyoruz. 

İstediğimiz kalıpla kesebiliriz. 

175 derecede 15- 20 dakika pişiriyoruz. 
Afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder