14 Nisan 2015 Salı

Cevizli Un Kurabiyesi

Malzemeler:

  • 200gr tereyağ,
  • 50gr sıvıyağ, (150gr tereyağ-100gr sıvıyağda olabilir)
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz,
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi,
  • 1su bardağı pudra şekeri, (yarısı üzerine)
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • Aldığı kadar un.

Yapılışı:

       Önce yumuşak tereyağ, sıvıyağ, (zeytinyağ veya ayçiçek) ve pudra şekeri karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya, ceviz, hindistan cevizi, nişasta eklenip harmanlanır, sonra yavaş yavaş unu konularak yoğrulur .Normal kurabiye hamuru kıvamına gelince bir lokmalık küçük yuvarlaklar yapılıp fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika kızarmasına izin vermeden açık pembe-beyaz pişirilir. Ilıyınca pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder