Köfte Harcı İçin Malzemeler:
- 250 gr orta yağlı kıyma
- 1 yumurta
- 1-2 çorba kaşığı galeta unu
- 1 büyük soğan
- 1/2 çorba kaşığı biber salçası
- 1/2 çorba kaşığı domates salçası
- Bir tutam maydanoz
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Pul biber
- Zerdeçal
- Kekik
- Tuz
Pişirme İçin Gerekli Malzemeler:
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık domates salçası
- 2 orta boy patates
İnce doğranmış soğan, maydanoz köfte malzemesiyle güzelce yoğrulur. Biraz dinlendirilir. Küçük bir tepsiye un serpilir, cevizden küçük yuvarlaklar yapılır. Köftelerin birbirine yapışmaması için tepsi un eler gibi birkaç defa sallanır. Köfteler geniş ve derin bir tavaya alınır, ay çiçek yağında tam pişirmeden gelişigüzel kızartılır. Daha sonra tereyağ ve salça eklenir, karıştırılır. Kuşbaşı doğranmış patatesler eklenir, bir iki defa çevirdikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su konur. Patatesler pişinceye kadar orta ateşte kaynatılır.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder