- 1 su bardağı ılık su,
- 1/2 su bardağı süt,
- 1/2 su bardağı sıvıyağ,
- 1 küçük paket yaşmaya (42gr) veya 2 yemek kaşığı toz maya,
- 2 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 yemek kaşığı organik kaymak (olmasada olur),
- Aldığı kadar un,
- 1 kase haşhaş,
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ,
- 1/2 çay bardağı süt,
- 1 yemek kaşığı tahin,
- 1 tatlı kaşığı toz şeker veya pekmez,
Hamurun Hazırlanması:
Mayanız yaşmayaysa sıvı malzemelerle birlikte karıştırma kabına alınıp elle ezilir.Kuru maya ise ılık su ve şekerle birlikte 10-15 dakika kabarması beklenir. Sonra yağ, süt, tuz ve kaymak konup karıştırılır. Unu yavaş yavaş konularak çok yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülüp mayalandırılır.
Hamurdan yumurtadan biraz küçük parçalar alınır.Elle açılıp haşhaşlı harç sürülüp ters çevrilir.
Sonra sarılıp elle esnetilerek uzatılır, hamur kıvrılır.
Ortasından tutup birbirine dolanır.
1 saat kadarda tepside mayalandırılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder