![]() |
Malzemeler:
•1 su bardağı ılık su,
•1/2 su bardağı süt,
•1/2 su bardağı sıvıyağ,
•2 çorba kaşığı kurumaya veya 1 küçük paket yaşmaya,
•3 çorba kaşığı toz şeker,
•1 tatlı kaşığı tuz,
•Aldığı kadar un,
•İçine sürmek için yumuşak tereyağ,
Yapımı: Malzemeler karıştırılıp un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Mayalanması beklenir.
![]() |
Yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp el yardımıyla açılır üzerine bol tereyağ sürülür.
![]() |
Sonra sarıp kıvırarak uçları birleştirilir.
![]() |
1 saat kadar da tepside mayalandırılıp üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 180-200 derecede pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder