30 Eylül 2015 Çarşamba

Açma




    Malzemeler:
•1 su bardağı ılık su,
•1/2 su bardağı süt,
•1/2 su bardağı sıvıyağ,
•2 çorba kaşığı kurumaya veya 1 küçük paket yaşmaya,
•3 çorba kaşığı toz şeker,
•1 tatlı kaşığı tuz,
•Aldığı kadar un,

•İçine sürmek için yumuşak tereyağ,

    Yapımı: Malzemeler karıştırılıp un yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Mayalanması beklenir.



   Yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp el yardımıyla açılır üzerine bol tereyağ sürülür.


 
   Sonra sarıp kıvırarak uçları birleştirilir.



    1 saat kadar da tepside mayalandırılıp üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 180-200 derecede pişirilir.

           Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder