19 Ekim 2015 Pazartesi

Karışık Turşu



          Malzemeler:
•Domates,
•Salatalık,
•Biber(acı-tatlı karışık),
•Maydonoz,
•2 baş sarımsak,
•1,5- 2lt üzüm sirkesi,
•2 çorba kaşığı toz şeker,
•5-6 çorba kaşığı iri tuz,
•İçme suyu,
•Bir avuç nohut,
         Yapımı:
    Domatesler birkaç yerinden delinir. Salatalıkların kök kısımları kesilir. Biberler uç kısmından birkaç santim kesilir. Kavanozun dibine nohut atılır. Sebzeler sırayla salatalık, domates, biber, maydonoz ve sarımsak kat kat dizilir. Sirke,tuz, şeker yaklaşık 1 lt suya karıştırılır. Kavanoza yavaş yavaş ilave edilir. Kavanoz dolmazsa üzerine sirke veya su ilave edilir. Kapağı kapatmadan üzerine  maydonoz ve1 kaşık tuz konur. Kapak sıkıca kapatılıp serin ve ışıksız bir yere kaldırılır. Turşunun tuzu 2-3 gün sonra kontrol edilir. 15 gün sonra yenilebilir.
         Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder