16 Ekim 2015 Cuma

Yumurtalı Fasülye Kavurma



       Malzemeler:
•1/2 kg taze fasülye,
•1 adet büyük kuru soğan,
•2 adet domates,
•1 adet yumurta,
•3 çorba kaşığı sıvıyağ,
•1 çorba kaşığı tepeleme tereyağ,
•Tuz,

        Yapımı:
  Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağla birlikte tencereye konur tuzu atılır bir iki çevirip fasülye eklenir. Tereyağ ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılıp altı kısılır. Ara ara karıştırılır. Fasülye pişince domateside eklenir, ardından yumurtası kırılır, şöyle bir karıştırıp kapatılır. Sıcak servis yapılır.

                          Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder