Malzemeler:
•3 yumurta,
•1 su bardağı toz şeker,
•1 çay bardağı süt,
•1 çay bardağı sıvıyağ,
•1 paket kabartma tozu,
•1 paket vanilya,
•2 çorba kaşığı kakao,
•2 su bardağı un,
•1 paket bitter çikolata (80 gr),
Sosu İçin:
•50 gr tereyağ,
•1 çay bardağı süt,
•1 çorba kaşığı kakao,
•3 çorba kaşığı toz şeker,
•1 çay kaşığı nişasta,
Yapımı:
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. ( Katı malzemeler ayrı bir kapta harmanlanır.) Sıvıyağ, süt eklenir. Katı malzeme çırpmaya devam ederek konur. Hamur maffin kalıplarına paylaştırılır. Doğranmış çikolatalar ilave edilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
Çikolata Sos:
Tereyağ eritilir. Süt eklenir. Nişasta, toz şeker, kakao konup kısık ateşte topaklandırmamak için durmadan karıştırarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Arada karıştırılır üzerinde kalıplaşma olmasın diye.
Kekler ve çikolata sos soğuyunca birbiriyle buluşturulur. Çikolata parçaları ve hindistan ceviziyle süslenir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder