Malzemeler:
•3 yumurta,
•1/2 su bardağı toz şeker,
•1 su bardağı sıvıyağ,
•1 su bardağı yoğurt,
•4 çorba kaşığı un,
•4 çorba kaşığı irmik,
•1 paket kabartma tozu,
•1 paket vanilya,
•1 limon kabuğu rendesi,
•Üzeri için çekilmiş fındık,
Şerbeti İçin:
•2 su bardağı toz şeker,
•2,5 su bardağı su,
•1 limon suyu,
Yapımı:
Yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Yağı, yoğurdu eklenir. Vanilya kabartma tozu konur. Limon kabuğu rendesi ilave edilip, un ve irmik yavaş yavaş karıştırılarak konur. Yağlanıp unlanmış kare borcama yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir. Üzerine iri çekilmiş fındık serpilir. Fırından çıkınca 5-10 dakika bekleyip, istenilen şekilde kesilip ılık şerbet dökülür. Kaymak ve limon dilimleriyle süslenir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder