1 Aralık 2015 Salı

Saray Sarma

        
          Malzemeler:
•4,5 su bardağı süt,
•1 su bardağı + 1 parmak ilave un,
•1 su bardağı toz şeker,
•1 vanilya,
•1 su bardağı hindistan cevizi,                                 

         İç Malzeme:
•1 paket krem şanti,
•Şantiyle birebir ölçüde süt,
•1 su bardağı iri kıyılmış ceviz,  
          
          Yapımı:  
       Süt, un ve şeker karıştırılıp pişirilir. Vanilya ilave edilir. Krema sıcakken bolca hindistan cevizi serpilmiş fırın tepsisine yayılır soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra mikserle çırpıp 15-20 dakika buzdolabında beklettiğimiz krem şanti sürülür. Sonra bol ceviz serpilir.  Önce enine 3e bölünür ardından 2 parmak eninde şeritler halinde kesilir. Alıcamız kabın alt tabanına ve en son sarmalarımızın üzerinede hindistan cevizi serpilir. Üzeri streçle kapatılıp buzdolabına kaldırılır, soğuk servis yapılır. 
             Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder