Malzemeler:
•3 yufka,
•2 yumurta,
•1 çay bardağı sıvıyağ,
•1,5 çay bardağı yoğurt,
•1/4 kalıp beyaz peynir veya lor peyniri,
•8-10 dal maydonoz, dereotu,
Yapımı:
Yumurta ve yağ karıştırılır. 1. yufka serilip karışımın yarısı sürülür. 2. yufkada aynı şekilde üzerine konup karışımımızdan bir kaşık üzeri için ayırıp yufkaya sürülür.
3. yufkaya ise yoğurt iyice yedirilir. Uçları katlanıp kare haline getirilir.
İç harcı konup katlanır. Üzerine yumurta yağ karışımından sürülüp çörek otu serpilir.
Isıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder