Pandispanya:
•3 yumurta,
•1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker,
•1 su bardağı un,
•1 paket vanilya,
•1 paket kabartma tozu,
Krema:
•2 su bardağı süt,
•2,5 yemek kaşığı un,
•4 yemek kaşığı toz şeker,
•1 yemek kaşığı nişasta,
•1 yemek kaşığı tereyağ,
•1 paket vanilya,
Krema Yapımı:
Süt, un, şeker, nişasta tencereye konup karıştırılır. Pişirdikten sonra tereyağ ve vanilya ilave edilir. Soğumaya bırakılır.
Pandispanya:
Şeker ve yumurta çırpılır. Diğer malzemelerde katılıp, pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine yayılır. Isıtılmış fırında 180derecede 10 dakika pişirilir.
Kek fırından çıkınca sıcakken fırın kağıdıyla birlikte rulo yapıp soğuması beklenir.
Kek soğuyunca fırın kağıdı alınır. Soğuyan krema üzerine yayılır. İstenilen meyveyle birlikte rulo yapılır. Üzerine 1 paket krem şanti hazırlanıp sürülür. Arzuya göre süslenir. Buzdolabına kaldırılır. Bir gece beklerse daha lezzetli olur.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder