Malzemeler:
•1 küçük boy lahana,
•1 adet orta boy kurusoğan,
•2 adet kırmızı biber,
•2-3 diş sarımsak,
•1/2 çorba kaşığı domates salçası,
•2 çorba kaşığı sıvıyağ,
•4 çorba kaşığı zeytinyağ,
•1 çay kaşığı kimyon,
•tuz,
Yapımı:
Soğan,kırmızı biber sıvıyağla birlikte tencereye alınır. Biraz çevirip salça eklenir, bir iki daha çevirip, 5-6 cmlik şerit şeklinde doğranmış lahana konur. Pişmeye yakın sarımsak atılır. Kimyon eklenir. Altını kapattıktan sonra zeytinyağ ilave edilir. Biraz dinlendirdikten sonra servis tabağına alınır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder