![]() |
Pandispanya:
4 yumurta,( oda sıcaklığında)
1.5 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,
Islatmak için 1 su bardağı süt,
Krema:
4 su bardağı süt,
4 çorba kaşığı un,
1 yumurta,
5 çorba kaşığı şeker,
1 pkt vanilya,
1 çorba kaşığı tereyağ,
Süsleme için:
2 adet muz,
Bitter çikolata,
Hazırlanması:
1 bardak süte tereyağ hariç bütün malzeme iyice karıştırılır. Sütün tamamı konup orta ateşte karıştırarak pişirilir. Kabarcıklanmaya başlayınca kapatılır. Karıştırmaya devam edilir. Tereyağ konur. Arada bir karıştırılır. Ilıyınca mikserle çırpılır.
Yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Kabartma tozu vanilya konur. Un elenerek yavaş yavaş eklenir. 180 derece sıcak fırında pişirilir. Kek ortadan kesilir. Sütle ıslatılır.
![]() |
Doğranmış muz, bitter rendesi ve krema konur.
![]() |
![]() |
Kalan krema pastanın her tarafına spatulayla eşit miktarda sıvanır. Çikolata rendesiyle kaplanır.
![]() |
Bir gece buzdolabında bekletip servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder