4 Eylül 2017 Pazartesi

Fırında Soslu Kuzu Pirzola



Malzeme:
1 kg kuzu pirzola,
Arzuya göre 3-4 patates,(koymayalirsiniz bizde çocuklar etten çok patates yediği için)
2 baş sarımsak,
Sos için:
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
2 çorba kaşığı sirke,
2 çorba kaşığı yoğurt,
Pulbiber, kekik, karabiber, tuz,
Yapımı:
Et, az tuz koyup normal tencerede yaklaşık 1 saat haşlanır. Hazırlanan sosa bulanıp fırın kağıdı yayılmış tepsiye yerleştirilir. Patateslerde aynı şekilde sosa bulanıp aralara konur. Sarımsak dişlere ayrılıp yıkanıp kabularıyla birlikte aralara serpilir. Fırın kağıdı düzgünce kapatılır. Isıtılmış 250 derecede patatesler pişinceye, etlerde nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Haşlama suyunada istenilen pirinç veya bulgur pilavı yapılır. Nefis bir yemek deneyenlere afiyet olsun... 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder