4 Eylül 2017 Pazartesi

Porsiyonluk Tiramisu



Malzeme:
4 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
3 çorba kaşığı kakao,
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya,
🌼Krema:
3 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı un,
5 çorba kaşığı şeker,
1 yumurta,
1 pkt vanilya,
200 gr labne,
🌼Islatmak için:
2 tatlı kaşığı neskafe,
4 tatlı kaşığı şeker,
1.5 su bardağı sıcak su,

Yapımı:
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Kuru malzemeler elenerek karıştırılır. Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirilir. Ben büyük boy dikdörtgen borcam kullandım. Yuvarlak kek kalıbıylada pişirilir.


Süt, un, şeker ve yumurta karıştırarak pişirilir. Ilıyınca labne ve vanilya konup mikserle çırpılır. 
Kek soğuduktan sonra yuvarlak bir kapakla porsiyonluk hale getirilir. Alt taban ıslatılır krema konur, 2. kat yerleştirilip tekrar krema konur, üzerine kakao elenir. Buzdolabına kaldırılır. Bir gece beklerse daha güzel olur. Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder