4 Eylül 2017 Pazartesi

Pankek Pasta


Malzemeler:
•3 yumurta,
•1,5 su bardağı süt,
•1 çay bardağı şeker,
•100 gr tereyağ,
•2 çorba kaşığı kakao,
•1 paket vanilya,
•1 paket kabartma tozu,
•7 çorba kaşığı un, 
🌸Krema:
•2 su bardağı süt,
•1 çay bardağı toz şeker,
•1 çorba kaşığı un,
•1 çorba kaşığı nişasta,
•2 çorba kaşığı labne, 
🌸Üzeri için: Çikolata sos

🌸Yapımı:  Krema için sütü, şekeri, un ve nişastayı küçük bir tencerede çırpma teliyle çırpıp karıştırarak pişirilir. Kaynayınca ocaktan alıp labne koyup hızlıca karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Tereyağ tavada eritilip soğutulur. Sıvılar konup, yumurtalar kırılır, çırpılır. Diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılır. Krep tavası yağlanır kepçeyle tavaya küçük yuvarlak harç dökülüp tavaya yayılır. Kısık ateşte pişirilir. Pankekler tezgaha yayılır. Soğuyan pankekten servis tabağına alınıp üzerine 1 kaşık krema sürülür. Bütün malzeme bitene kadar devam edilir. Üzerine çikolata sos dökülür.  Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder